пʼятниця, 09 серпня 2013 09:46

В Росії хочуть змусити громадян в обов'язковому порядку здавати відбитки пальців

В Росії хочуть змусити громадян в обов'язковому порядку здавати відбитки пальців

Ліберально-демократична партія Росії (ЛДПР) запропонувала зобов'язати росіян здавати відбитки пальців під час переїздів.

Депутат Держдуми від ЛДПР Роман Худяков запропонував ввести обов'язкову дактилоскопію для громадян Росії, які більше ніж на тиждень виїжджають з міста прописки, пише lenta.ru з посиланням на видання "Известия".

Згідно із запропонованим законопроектом, росіянин, приїхавши на нове місце перебування, повинен стати на облік і здати відбитки пальців.

Як покарання депутат запропонував штраф в 50 тисяч рублів. Для іноземців, на яких також пропонується поширити дію закону, передбачено заборону на в'їзд до Росії строком на 15 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Російська політика - невротична" - лідер "Army of Lovers" порівняв Путіна з Гітлером

Голова комісії Громадської палати з міжнаціональних відносин Микола Сванідзе, коментуючи закон, зазначив, що жодної користі для країни він не принесе.

"Ці вимоги абсолютно поліцейського в поганому сенсі слова характеру порядку не принесуть, а перетворять нашу країну просто на опудало для всього світу і власних громадян", - сказав він.

Нагадаємо, зараз громадяни Росії повинні зареєструватися за місцем перебування, якщо планують залишитися на новому місці більш ніж на 90 днів. Здавати відбитки пальців при цьому не потрібно. Відповідно до Конституції РФ, "кожен, хто законно перебуває на території Російської Федерації, має право вільно пересуватися, вибирати місце перебування і проживання".

Зараз ви читаєте новину «В Росії хочуть змусити громадян в обов'язковому порядку здавати відбитки пальців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі