четвер, 11 вересня 2014 10:40

В Раді є голоси для скасування "позаблоковості" України - Турчинов

В Раді є голоси для скасування "позаблоковості" України - Турчинов

Спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов виступає за скасування позаблокового статусу України і відзначає, що позиція України щодо євроатлантичної інтеграції сьогодні підтримується більшістю українців.

Про це він заявив в інтерв'ю журналу "Фокус".

"Я думаю, що одне з рішень, яке в найближчі дні повинен прийняти парламент, - це скасування норми законодавства про позаблоковий статус України, яку з грубим порушенням регламенту протягнув Янукович. Це було зроблено під диктовку Москви. Україні потрібно відкрити шлях для вступу в НАТО . Тільки євроатлантична система колективної безпеки може зупинити такого агресора, як Росія ", - заявив він в інтерв'ю.

Водночас Турчинов заявив, що зараз у парламенті є голоси за скасування позабВ локового статусу.

Крім цього спікер парламенту зазначив, що стабілізація економічної ситуації в Україні і активне просування в напрямку європейської інтеграції є базою для повернення Криму Україні.

Турчинов нагадав, що головною проблемою на півострові, якою скористалася влада Росії, була висока підтримка дій РФ жителями Криму. "Без підтримки місцевого населення ця провокація ніколи б не пройшла", - зазначив він.

Спікер парламенту назвав дуже важливим той факт, що зараз змінюється настрій жителів Криму, "і багато з тих, хто аплодував російським солдатам, зараз відчули, що таке жити в тоталітарній державі".

"І це є базою для повернення Криму Україні - розуміння більшістю кримчан того, що вони втратили. Головний фактор, який допоможе нам зробити це безкровно, - стабілізація економічної ситуації в Україні і активне просування в напрямку європейської інтеграції", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «В Раді є голоси для скасування "позаблоковості" України - Турчинов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі