пʼятниця, 17 липня 2015 08:30

У п'ятницю відставки Шокіна не буде - політолог

У п'ятницю відставки Шокіна не буде - політолог
Фото: joinfo.ua

У Генпрокуратурі знайшли робочий компроміс. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"У цій конфліктній ситуації важливою була позиція президента. Справа не в Шокіні. Безумовно, в ГПУ є кругова порука – там більшість людей пов'язані один із одним. Кажуть, ті прокурори, яких заарештували, мають особисті стосунки з Шокіним та його першим заступником. Але Порошенко сам давав санкцію на їхній арешт. Тому не може відступати", - зазначив він.

За словами експерта, президенту треба демонструвати, що боротьба з корупцією в Генпрокуратурі – це непоодинокий факт. "Потрібно показувати, що процес буде продовжуватися. Навіть якщо не хоче Шокін чи Гузир, доведеться все одно рухатися вперед. Продовження історії буде не завтра, а через певний час – коли виникне питання, хто буде наступним генпрокурором після Шокіна. Бо там ще є питання здоров'я. Якщо після нього стане Сакварелідзе, процес піде далі. Якщо інша кандидатура, конфлікт знову може спалахнути", - наголосив Фесенко.

Нагадаємо, у Генпрокуратурі кілька днів тривають розбірки. До Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено провадження проти слідчих і прокурорів, які перебувають у підпорядкуванні Давида Сакварелідзе і Віталія Каська. Вони знайшли великі суми валюти та діаманти у кабінетах та квартирах людей першого заступника генпрокурора Володимира Гузира.

Зараз ви читаєте новину «У п'ятницю відставки Шокіна не буде - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі