середа, 23 січня 2019 15:44

У пріоритеті державного фінансування повинні бути освіта, наука, інновації - Ніколаєнко

У пріоритеті державного фінансування повинні бути освіта, наука, інновації - Ніколаєнко
Глава політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко: "Щоб стати країною високих технологій, Україні слід за прикладом "азіатських тигрів" навчитися вкладати в наукові розробки"

Для стрімкого розвитку Україна повинна віддати пріоритет у державному фінансуванні науці, вважає глава політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко. І аргументує це успішним прикладом Південної Кореї.

"Сьогодні нація №1 у світі за рівнем розвитку людського капіталу - це Південна Корея. Маленька азіатська країна, яка останні десятиліття активно інвестувала в науку, і тепер за рівнем і кількістю зареєстрованих патентів входить до трійки світових лідерів після США і Японії ", - заявив Ніколаєнко в ефірі телеканалу" Наш ".

Політик вказав на важливі відмінності в системі розвитку науки Південної Кореї та України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні потрібна економічна конституція - Ніколаєнко

"Система управління наукою в Південній Кореї кардинально відрізняється від нашої. Це не архаїчна академія наук, яка далека від реальної економіки і бізнесу, який міг би комерціалізувати напрацювання і винаходи. Навпаки, в Південній Кореї навіть у структурі управління державою є таке відомство - Міністерство науки, технологій і майбутнього. Воно визначає державну політику в тому, які галузі економіки, науки будуть перспективні, і куди потрібно направляти державну підтримку ", - пояснив Ніколаєнко.

За словами глави "Основи", Україні слід за прикладом "азіатських тигрів" (неофіційна назва економік Південної Кореї, Сінгапуру, Гонконгу і Тайваню, які демонстрували дуже високі темпи економічного розвитку з початку 1960-х до фінансової кризи 1990-х років. - Gazeta. ua) навчитися вкладати в наукові розробки, щоб стати країною високих технологій.

"Ми в партії "Основа" вважаємо, що в пріоритеті державного фінансування повинні бути освіта, розвиток людського капіталу й наука. Інфраструктурні ж проекти в усьому цивілізованому світі розвиваються за рахунок інвестицій. І інвестори готові прийти в Україну, при наявності прозорих правил гри, чесних судів і відсутність корупції ", - завершив Андрій Ніколаєнко.

Партія "Основа" - амбітна сила на політичній арені. У своїй діяльності вона керується економічною Програмою стрімкого розвитку, яка після приходу "Основи" до влади поставить країну врівень із розвинутими державами. Команда "Основи" вивчає міжнародний досвід із розвитку успішних економік. Кращі практики відображені в економічній програмі - це 10 кроків, в реалізації яких Україна не залежатиме від зовнішніх кредиторів, а задіє внутрішні ресурси. Серед ключових пунктів - створення 2 млн робочих місць, суттєве зниження податків, перехід від кредитної політики до інвестиційної.

Зараз ви читаєте новину «У пріоритеті державного фінансування повинні бути освіта, наука, інновації - Ніколаєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі