вівторок, 20 листопада 2012 09:37

В опозиції вважають, що більш радикальні позиції допоможуть претендувати на лідерство в ній — експерт

В опозиції вважають, що більш радикальні позиції допоможуть претендувати на лідерство в ній — експерт
Фото: gart.org.ua

В Об'єднаній опозиції вважають, що хто буде більш радикальним по відношенню до влади, той зможе претендувати на лідерство.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політтехнолог Тарас Березовець.

Відповідаючи запитання, чому від опозиції було зареєстровано три законопроекти щодо перевиборів на п'яти проблемних округах, політтехнолог сказав, причина в тому, що наразі триває боротьба за лідерство, а радикалізм на думку опозиціонерів — це шлях до успіху.

На його думку, в Об'єднаній опозиції як немає злагоди, так і не буде, оскільки в них різні погляди та підходи вирішення проблем.

"Вони не можуть домовитись і не зможуть домовитись, тому що у них занадто різні підходи існують між собою. Причина в тому, що одні якомога швидше хочуть почати працювати в Раді, особливо це стосується нових політичних сил, як Удар. Інші іноді виступають і з протилежними заявами", - пояснив свою думку Березовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин пропонував внести спільний законопроект по перевиборам, проте було складно це зробити - Яворівський

Окрім того, за його словами, наразі боротьба точиться між трьома лідерами опозиції: Арсенієм Яценюком, Анатолієм Гриценком та Віталієм Кличком.

"Причина цього криється в боротьбі за лідерство в опозиції. Вони вважають, що хто зараз буде більш радикальним по відношенню до влади, той зможе претендувати, або навіть очолити опозицію. Це персональна боротьба між Яценюком і Гриценком, з одного боку. До цієї боротьби долучається Удар", - зауважив політолог.

Експерт додав, що перед Кличком постав вибір, чи рухатися далі, чи залишитися на тих позиція та з тими поглядами, які домінують наразі: "Кличко зараз повинен зробити вибір: або він притримується поміркованих позицій як зараз, або він стає більш радикальним".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада не зацікавлена пошвидше прийняти законопроект про перевибори - Кармазін

Нагадаємо, 19 листопада в Верховній Раді зареєстровано ще два законопроекти про перевибори в мажоритарних округах. Законопроекти подані народними депутатами Юрієм Кармазіним і Володимиром Яворівським.

15 листопада також був зареєстрований законопроект про перевибори Юрія Одарченка. Раніше, "регіонал" Олександр Козуб зареєстрував у ВР законопроект про внесення змін до закону "Про вибори народних депутатів " щодо повторних виборів.

Зараз ви читаєте новину «В опозиції вважають, що більш радикальні позиції допоможуть претендувати на лідерство в ній — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі