вівторок, 30 жовтня 2012 12:39

В "Опорі" констатують регрес України щодо проведення демократичних виборів

В "Опорі" констатують регрес України щодо проведення демократичних виборів
Ольга Айвазовська. Фото: ukranews.com

"Опора" констатувала регрес України щодо проведення демократичних виборів.

Про це сьогодні на прес-конференції розповіла координатор "Опори" Ольга Айвазовська.

"Опора" не втомлюється повторювати, що змішана система виборів не є адекватною для України. Порівняно із 2006 і 2010 роками - це більш проблемні вибори. Парламентська кампанія 2012 року характеризувалась штучним обмеженням змагальності виборчого процесу та грубим порушенням принципу рівних можливостей для партій кандидатів", - сказала Айвазовська.

За її словами, вибори можна визнати такими, що не відповідають базовим демократичних стандартам через відсутність рівних умов проведення кампанії кандидатами та партіями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Київщині голоси мажоритарників рахують повільніше за інші області

"Порушення мали системний характер і жодної адекватної рекреації на них, з боку правоохоронних органів та прокуратури, не було", - додала вона.

Окрім того, Айвазовська розповіла про основні висновки, які зробила Громадська мережа: "Органам державної влади не вдалося забезпечити безстороннє ставлення до усіх суб'єктів виборчого процесу. Кандидати чи партії, наближені до органів влади, отримували значні інвестиції з муніципальних чи державних бюджетів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК сьогодні починає приймати протоколи з мокрими печатками

Непрямий і прямий підкуп у форматі благодійної діяльності виявився основною технологією впливу на волевиявлення громадян.

Зараз ви читаєте новину «В "Опорі" констатують регрес України щодо проведення демократичних виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі