вівторок, 30 жовтня 2012 10:02

Завдання влади - розслідувати порушення - ОБСЄ

Завдання влади - розслідувати порушення - ОБСЄ
Фото: kommersant.ua

Глава місії довгострокових спостерігачів ОБСЄ Одрі Гловер розповіла, що завдання влади - розслідувати випадки підкупу виборців.

Про це вона сказала в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна.

Відповідаючи на запитання, чи входить у число найбільш критичних проблем підкуп виборців, вона сказала: "Це ще одна, яка часто зустрічається, особливість нинішніх виборів. Ми згадуємо такі випадки в звіті - наші оглядачі особисто були свідками порушень або отримували чіткі докази".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Технологія підкупу поки що безпрограшна" - КВУ

Крім того, Гловел підкреслила, що "ми ніколи не згадуємо в офіційних документах про проблеми до тих пір, поки не доведемо, що порушення дійсно мало місце".

Також, відповідаючи на питання, хто винен у тому, що кампанія виявилася настільки брудною, вона заявила: "Ситуація відрізняється від випадку до випадку, і винних має встановити судова система, а не ми. Це завдання влади - розібратися і зробити необхідні кроки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко: "Визнати вибори чесними - це деморалізувати українську націю"

"Я не бачу, в чому складність розслідування таких випадків, адже підкуп виборців чітко прописаний в Кримінальному кодексі як дія, за яку можуть карати. За моїми даними, ЦВК передавав до Генпрокуратури інформацію по багатьом випадкам. Але поки, здається, відомо тільки про одне порушення кримінальної справи - в Луганській області ", - додала Гловер.

Зараз ви читаєте новину «Завдання влади - розслідувати порушення - ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі