середа, 28 лютого 2018 13:15

В "Опоблоці" підтримують Гонтареву через преференції від НБУ - Рабінович

В "Опоблоці" підтримують Гонтареву через преференції від НБУ - Рабінович
Лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович заявив, що відставка Гонтаревої з посади голови НБУ - початок переходу до розумного управління країною

"Опозиційний блок" не підтримує відставку глави Національного банку Валерії Гонтаревої, так як банк "Кліринговий дім", який належить його лідерам - Юрію Бойку і Сергію Льовочкіну - отримує від керівництва НБУ преференції. Про це в прямому ефірі телеканалу NewsOne заявив народний депутат України, лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович.

"Фракція "Опозиційний блок" не хоче відставки Гонтаревої, - і це мене зовсім не дивує. Банк "Кліринговий дім", створений Льовочкіним і Бойком, чудово отримував преференції керівництва НБУ. А те, що при цьому вся країна Гонтареву ненавидить - ні Льовочкіна, ні Бойка не цікавить!" - зазначив Рабінович.

Він підкреслив, що має намір "безумовно" голосувати за відставку Валерії Гонтаревої.

"Є чимала заслуга у відставці Гонтаревої і нашої партії "За життя". Десятки тисяч людей під прапорами партії стояли за це біля Нацбанку багато-багато днів. І ми обов'язково в четвер, якщо парламент проголосує за відставку Гонтаревої, відзначимо це салютом в Києві. Знаєте, як під час Другої світової, після звільнення міст робили салюти. Перший в цьому сенсі для нас салют - відставка Гонтаревої. Наступний буде присвячений Супрун (в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, - ред.), її відходом будемо принципово займатися відразу після Гонтаревої, і салют №2 потім обов'язково влаштуємо", - пообіцяв парламентарій.

При цьому першого заступника голови НБУ Якова Смолія, кандидатуру якого президент запропонував на посаду голови Нацбанку, політик охарактеризував як "чиновника з тієї ж команди".

"Смолій на даний момент може отримати хоч якийсь кредит довіри, якщо продемонструє, що він не буде йти курсом розкрадання країни і знищення національної валюти і банків. Мені Смолій на цій посаді поки що представляється найменшим злом. У будь-якому випадку залишити Гонтареву на цій посаді - це абсолютно неприпустимо! І відхід Гонтаревої для нас - початок переходу до розумного управління країною", - резюмував Вадим Рабінович.

Зараз ви читаєте новину «В "Опоблоці" підтримують Гонтареву через преференції від НБУ - Рабінович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі