неділя, 04 жовтня 2020 13:28

В ООН занепокоєні ростом насилля в Україні перед виборами

В ООН занепокоєні ростом насилля в Україні перед виборами
УВКПЛ задокументував напади на представників ЗМІ та ЛГБТІ на підконтрольних уряду територіях. Фото: Reuters

Раді ООН з прав людини в Женеві 1 жовтня представили доповідь Управління Верховного комісара ООН з прав людини по Україні.

Так, представляючи доповідь, заступник Верховного комісара з прав людини Нада Аль-Нашіф відзначила зростання насильства напередодні місцевих виборів 25 жовтня в підконтрольних уряду районах України, передає УНН.

"Ми стурбовані зростанням насильства, задокументованим УВКПЛ в контексті майбутніх в жовтні місцевих виборів, — зокрема, нападами членів ультраправих груп на мирні політичні збори і офіси політичних партій, а також на політичних активістів і їх будинки. Ми також стурбовані тим, що безкарність, що супроводжує ці акти насильства, створює атмосферу страху і самоцензури, сприяючи подальшим нападам", - зазначила вона.

Аль-Нашіф наголосила, що запобігання таких нападів та ефективне розслідування минулих нападів, незалежно від політичних поглядів, повинні бути першочерговими завданнями влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голос на виборах купують від 200 грн

Заступник Верховного комісара також повідомила, що УВКПЛ задокументував напади на представників ЗМІ та ЛГБТІ на підконтрольних уряду територіях та про порушення прав людини на неконтрольованих урядом територіях України і в окупованих Криму.

До Національної поліції України надійшли 1808 заяв та повідомлень про порушення виборчого процесу. 472 було зареєстровано за ініціативою громадської мережі ОПОРА. За перший місяць виборчої кампанії місцевих виборів відкрито 150 кримінальних проваджень.

Зараз ви читаєте новину «В ООН занепокоєні ростом насилля в Україні перед виборами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі