пʼятниця, 11 жовтня 2024 17:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський: хотілося б завершити війну не пізніше 2025 року

Президент України Володимир Зеленський хотів би завершення війни не пізніше 2025 року.

Зеленський представить канцлеру Німеччини Олафу Шольцу план, який допоможе цього досягнути. Про це Зеленський сказав перед переговорами з Шольцом у Берліні, повідомила "Європейська правда".

Автор: president.gov.ua
  Президент України Володимир Зеленський і канцлер Німеччини Олаф Шольц під час зустрічі у Берліні, 11 жовтня
Президент України Володимир Зеленський і канцлер Німеччини Олаф Шольц під час зустрічі у Берліні, 11 жовтня

Президент подякував канцлеру за підтримку формули миру і роботу разом з Україною заради дієвості самітів миру. Зеленський відзначив успішне проведення першого саміту, а також проінформував про підготовку до другого.

Зеленський сказав, що у світі всі бачать, що Російська Федерація ухиляється від чесної дипломатії, щоб закінчити цю війну справедливо і на основі Статуту ООН.

"Ми потребуємо саме цього - відновлення справедливого миру для України, і це перемога для нас, і саме заради цього ми працюємо", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 78 боїв із початку доби. ЗСУ виснажують ворога вздовж усієї лінії зіткнення і в тилу

"Сьогодні я представлю Олафу план, як, на нашу думку, примусити Росію до миру, тобто як завершити цю війну, хотілося б, не пізніше ніж у 2025 році", - сказав Зеленський.

Президент заявив, що цей план - міст до проведення результативного Саміту миру, який поставить крапку у війні.

"Тобто цей план - не на заміну нашій мирній ініціативі, а щоб посилити позиції України заради наближення до миру", - сказав Зеленський.

10 жовтня президент України Володимир Зеленський зустрівся із президентом Франції Еммануелем Макроном. Зеленський представив Макрону план перемоги України.

Також у Лондоні Зеленський зустрівся із прем'єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером, а в Римі з прем'єр-міністеркою Італії Джорджею Мелоні, яким також представив план перемоги.

Олаф Шольц заявив, що до кінця 2024 року Німеччина за підтримки Бельгії, Данії і Норвегії поставить в Україну ще один пакет військової допомоги на €1,4 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський: хотілося б завершити війну не пізніше 2025 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі