пʼятниця, 12 квітня 2024 05:26

Спецтема: Війна Росії проти України

В Офісі президента відреагували на нібито новий "мирний план" Туреччини щодо України

В Офісі президента відреагували на нібито новий "мирний план" Туреччини щодо України
Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував нібито "мирний план" Туреччини щодо війни в Україні. Фото: Кореспондент

Туреччина нібито пропонує Україні та Росії план із замороження війни. Він передбачає, що Київ відмовиться від вступу до НАТО бодай до 2040 року.

Існує лише безумовна Формула миру, яку запропонував Володимир Зеленський. Інших альтернативних планів наразі немає, зазначив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

"Без спекуляцій і без ілюзій. Немає жодних альтернативних "мирних планів", які передбачають "не/програш Росії", - підкреслив Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наддержави уже змагаються за ініціативу на саміті миру по Україні

Російське видання "Нова-Європа" зазначило, що його редакція буцімто ознайомилася з документом. Просувають за посередництва Реджепа Ердогана, і що він - ініціатива самої Туреччини.

Виданню анонімне джерело заявило, що відповідний документ є у всіх трьох сторін - Туреччини, Росії та України. І що ґрунтується він на документах з перших переговорів, які проводили у Стамбулі. До нового тексту, запевняє джерело, увійшла частина формулювань травня 2022 року.

Радниця глави ОП Дар'я Зарівна у коментарі Forbes Ukraine також зауважила, що це чергова спроба російської дезінформації. Вона додала, що вперше відповідна інформація з'явилася на телеграм-каналах, які контролюють російські спецслужби.

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що може змусити Україну відмовитися від частини територій. А саме від Криму та Донбасу.

І тоді, на його думку, війна Росії в Україні припиниться. Про це Трамп говорив у приватних розмовах, пише видання The Washington Post у статті "Секретний план Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни".

Прессекретар кампанії Трампа Кароліна Левітт, у відповідь WP заявила , що "будь-які спекуляції щодо плану президента Трампа походять від неназваних і непоінформованих джерел, які не мають жодного уявлення про те, що відбувається або що станеться".

Зараз ви читаєте новину «В Офісі президента відреагували на нібито новий "мирний план" Туреччини щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі