неділя, 07 лютого 2010 16:07

У Луцьку виборців потруїли сльозогінним газом

У Луцьку виборців потруїли сльозогінним газом

Невідомий чоловік, віком 35-37 років, розпилив у залі для голосування дільничної виборчої комісії N14 міста Луцька сльозогінний газ із міліцейського балончика "Терен". Через пекучу хмару членам комісії довелося годину провітрювати приміщення.

Пригода трапилася близько опівдня на вулиці Ковельській. Непоказний чоловік у пальто спочатку проголосував. Потім довго ходив залою, приглядався до членів комісії. Не виймаючи руки з кишені штанів, кілька разів натиснув на газовий балончик.

"Раптом стали сльозитися очі. Я не зрозуміла, що трапилося, поки не побачила чоловіка. Він сам постраждав і прикривав рукою очі", - каже свідок пригоди Олена, 31 рік.

Невідомий хуліган негайно зник із зали, залишивши по собі хмару газу. За мить члени комісії звернулися до міліціонера, який чергує на вході до дільниці. Однак міліціонер не наздогнав зловмисника.

Чоловік ніби навмисне прискав газом саме в черзі виборців. Ніхто серйозно не постраждав, хоча очі пекли в багатьох. Люди сполоснули обличчя водою з-під крану і все минулося. Роботу комісії не припиняли, голосування триває. Але досі тримаємо вікно відчиненим, щоб вивітрити газ, - коментує голова ДВК N 14 Раїса Шевчук, 34 роки.

Правоохоронці обіцяють вирахувати чоловіка зі списків виборців. Однак чи звинуватять його в хуліганстві – невідомо. Ймовірно, він випадково натиснув на сльозогінний балончик у кишені.

Загалом на Волині спостерігачі вже зафіксували 33 випадки порушення законодавства про вибори. За інформацією спостерігачів, на Луцькій ДВК N 45 у сейфі не знайшли печатки. Згодом вона знайшлася в кишені голови комісії.

На дільниці N 24 у Луцьку із кабінки для голосування вийшла жінка з двома бюлетенями в руках. З"ясувалося, 43-річна жінка допомогла проголосувати 80-річній підсліпуватій пенсіонерці. Голова комісії та спостерігачі зробили зауваження подругам, однак галасу не здіймали.

Зараз ви читаєте новину «У Луцьку виборців потруїли сльозогінним газом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі