понеділок, 14 грудня 2009 10:59

В Криму винесли перший вирок за посягання на цілісність України

В Криму винесли перший вирок за посягання на цілісність України
11 грудня Апеляційний суд АР Крим визнав винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України одного із членів об"єднання "Народний фронт "Севастополь-Крим-Росія" Семена Клюєва. Про це повідомили у прес-службі СБУ.

Відтак, суд засудив Клюєва до 4 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 2 роки.

Відносно іншого обвинуваченого – Валерія Под"ячего, який переховується від суду, кримінальну справу виділено в окреме провадження.

В прес-службі СБУ відзначають, що цей судовий вирок – перший прецедент, коли суд покарав за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Нагадаємо, в 2008 Служба безпеки України розслідувала 2 кримінальні справи за фактом антиконституційних, направлених на дестабілізацію ситуації в країні дій представників об"єднання "Народний фронт "Севастополь-Крим-Росія".

Кримінальна справа порушена за ст. 110 ККУ (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Нагадаємо також, що 4 вересня Апеляційний суд Криму ухвалив рішення взяти під варту координатора руху "Народний фронт "Севастополь-Крим-Росія" Валерія Под"ячего, якого Служба безпеки України звинувачує в закликах до порушення територіальної цілісності України, повідомляє proUA.

Зараз ви читаєте новину «В Криму винесли перший вирок за посягання на цілісність України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі