четвер, 20 березня 2014 09:00

В Європі готують нові санкції проти оточення Путіна

В Європі готують нові санкції проти оточення Путіна
Фото: www.profi-forex.org

Лідери Європейського Союзу мають зустрітися в Брюсселі, щоб обговорити подальші цільові санкції у відповідь на рішення Росії анексувати Крим.

Зустріч відбудеться на тлі візиту генерального секретаря ООН Пан Гі Муна до Москви, де він спробує знайти з російськими лідерами дипломатичне рішення конфлікту, повідомляє ВВС Україна.

Очікується, що в четвер ЄС розширять свої санкції проти Росії, ймовірно, включивши туди політичних та військових високопосадовців, наближених до Володимира Путіна.

Британський прем'єр-міністр Девід Кемерон у середу подзвонив німецькому канцлеру Ангелі Меркель, щоб обговорити реакцію ЄС, повідомила речниця Даунінґ-стріт.

"Вони підтвердили позицію, що недільний референдум у Криму та подальші дії Росії з анексії Криму є незаконними, і погодилися, що ЄС має спричинити нові наслідки для Росії, які ґрунтуються на скасуванні віз та замороженні активів, що було погоджено в понеділок з європейськими міністрами закордонних справ", - сказала вона.

Про подальші санкції думають і в Сполучених Штатах. У середу президент Барак Обама виключив можливість військового втручання в Україну, сказавши: "Нам не треба провокувати справжню війну з Росією".

Зараз ви читаєте новину «В Європі готують нові санкції проти оточення Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі