середа, 13 жовтня 2010 16:25

В БЮТ пророкують, що ініціатива Азарова завершиться корупційним скандалом

В БЮТ пророкують, що ініціатива Азарова завершиться корупційним скандалом

Народний депутат із БЮТ Володимир Бондаренко проти введення в Україні карток на продукти харчування для малозабезпечених громадян.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Це повернення до совкової системи і обмеження свободи людини. Якщо держава вирішила комусь із своїх громадян допомогти, потрібно дати грошову компенсацію. Нехай людина сама вирішує: купувати їй 10 кілограмів картоплі чи кілограм буряку. Картка приведе до певних обмежень. Наприклад, діабетики картоплі не їдять – навіщо тоді вона їм потрібна? На заході соціальні картки використовуються виключно для хворих, які потребують спеціального харчування. Це не масове, а точкове явище допомоги людям у розвинутих країнах", - зауважив депутат.

За словами Бондаренка, ті постачальники продуктів, які пройдуть тендери, отримають від Кабінету міністрів фінансування на забезпечення реалізації.

"Приблизно п'ята частина новорічних подарунків від профспілок залишаються не отриманими людьми. Їх тонами ділять між собою. Таке можливо і тут, коли будуть видаватися картки. Людина захворіла чи померла. Це стане приводом їх розбирати тим людям, які і без того непогано живуть. Тут є бажання на цьому наживатися. До звичайних українців ці талони можуть не дійти. У нас завжди соціальні ініціативи такого типу закінчуються великими корупційними скандалами", - зазначив нардеп.

"При Радянському Союзі були талони на цукор. Їх перепродували, спекулювали на цьому. Тому що комусь цукор був потрібен, а комусь – ні. Бо людина його просто не їсть", - наголосив він.

"Бютівець" зазначив, що уряд може самостійно запровадити таку систему, не радячись із депутатами.

Уряд планує боротися з бідністю шляхом запровадження карток на продукти харчування для малозабезпечених громадян. У Кабінеті міністрів це вважають альтернативою регулюванню цін на продукцію сільгоспвиробників, що, теоретично, сприяла би розвитку аграрного сектору.

Зараз ви читаєте новину «В БЮТ пророкують, що ініціатива Азарова завершиться корупційним скандалом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі