вівторок, 16 квітня 2024 22:42

Спецтема: Війна Росії проти України

В Білому домі різко змінили позицію щодо законопроєктів допомоги Україні і Ізраїлю

В Білому домі різко змінили позицію щодо законопроєктів допомоги Україні і Ізраїлю
Адміністрація Джо Байдена хоче побачити законопроєкт допомоги Україні від спікера Конгресу Майка Джонсона. Фото: ВВС

Адміністрація президента Сполучених Штатів Джо Байдена різко змінила позицію щодо допомоги України.

Білий дім хоче бачити законопроєкти про допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню перш ніж робити остаточні висновки, повідомляє The Hill.

Ініціатива спікера Палати представників США Майка Джонсона "на перший погляд" відповідає запитам Білого дому, розповів координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський гостро відреагував на ідею розділити допомогу США між Україною та Ізраїлем

"На перший погляд, справді, здається, що пропозиція спікера насправді допоможе нам виділити допомогу Україні, допомогу Ізраїлю та необхідні ресурси для Індо-Тихоокеанського регіону. На перший погляд, це виглядає так, ми просто хочемо отримати більше деталей", - сказав представник Білого дому.

Кірбі наголосив на важливості того, щоб Україна та Ізраїлю, які "перебувають під прицілом", якнайшвидше отримали необхідну безпекову допомогу. Білий дім розраховує, що це станеться вже цього тижня.

"Президент США Джо Байден говорив вчора ввечері зі спікером Джонсоном про цю пропозицію щодо розділених законопроєктів", - повідомляє видання.

Раніше лідер більшості у Сенаті Конгресу США Чак Шумер повідомив, що президент Джозеф Байден і лідери Конгресу досягли консенсусу щодо допомоги Україні та Ізраїлю.

У лютому Сенат проголосував за пакетний законопроєкт, який передбачає $61 млрд для України. Після чого Палата представників пішла на перерву.

Минулого місяця президент України Володимир Зеленський говорив телефоном з Джонсоном. Швидке ухвалення Конгресом допомоги для України критично важливе, сказав Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «В Білому домі різко змінили позицію щодо законопроєктів допомоги Україні і Ізраїлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі