понеділок, 19 серпня 2013 17:24

В "Батьківщині" заявляють, що КС сфальшував рішення по київських виборах

В "Батьківщині" заявляють, що КС сфальшував рішення по київських виборах
Юрій Одарченко. Фото: uainfo.org

Рішення Конституційного Суду України, яким були продовжені повноваження Київської міської ради до 2015 року, прийнято з порушеннями, оскільки було підписано суддями, які на час розгляду справи не склали присягу.

Про це заявляє керівник столичного осередку "Батьківщини" Юрій Одарченко.

Аби перевірити факти відсутності складання присяги та несумісності посад на момент розгляду справи щодо київських виборів у двох новообраних суддів - Олександра Тупицького та Олександра Литвинова, Одарченко подав звернення до КСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бандитів-"тітушків" під КМДА завезли ще з ночі — Іллєнко

На основі отриманої відповіді від голови КСУ Анатолія Головіна, депутат від "Батьківщини" стверджує, що дані судді підписали скандальне рішення КС не перебуваючи на момент розгляду справи суддями Конституційного суду: призначення їх на посади та складання ними присяги відбулося через місяць з початку розгляду справи — тобто 15 травня. По суті,Тупицький та Литвинов не мали права голосу при прийнятті рішення.

У відповіді голови КС Головіна підтверджуються дані факти: судді Тупицький та Литвинов дійсно склали присягу 15 травня 2013р. і на момент розгляду справи були суддями судів інших інстанцій.

На переконання Одарченка, єдиною причиною для включення Тупицького і Литвинова до складу колегії став брак голосів для прийняття потрібного рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Побитий "свободівець": "я тримав у руці посвідчення, вони не могли не знати, що я депутат"

"Думаю, що всіх здивувало б, якби у звичайному районному суді вас судив один суддя, а рішення виносив інший. На даний момент ми вбачаємо чітку фальсифікацію Рішення суду – судді, які не брали участі в розгляді справи та стали суддями через місяць після  розгляду, не мали права  "підмахувати" дане  рішення. З вимогою  розслідування фальсифікації, я вже звернувся до Генерального прокурора України", - заявив народний депутат.

Нагадаємо, за рішенням КСУ від 29 травня 2013 року вибори до місцевих рад, а також сільських, селищних і міських голів, обраних на позачергових виборах, відбудуться одночасно на всій території України в останню неділю жовтня п'ятого року повноважень рад чи голів, обраних на чергових виборах 31 жовтня 2010 року.

Зараз ви читаєте новину «В "Батьківщині" заявляють, що КС сфальшував рішення по київських виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі