пʼятниця, 11 травня 2007 14:28

В Ашхабаді проходять переговори президентів Росії та Туркменії

У столиці Туркменії проходять переговори Володимира Путіна і Гурбангули Бердимухаммедова. Президент Росії прибув у цю середньоазіатську республіку в ніч на п"ятницю. Основною темою його переговорів з лідером Туркменістану стала співпраця в нафтогазовій сфері.

Для Путіна, який прибув до Ашхабада з Казахстану з дводенним робочим візитом, це всього третя поїздка до Туркменії. Останній раз він приїздив до цієї країни п"ять років тому для участі в саміті глав прикаспійських держав. Переговори з новим президентом республіки Бердимухаммедовим стануть вже другими за короткий строк (він був вибраний на цей пост в середині лютого 2007 року). Перша зустріч Путіна і Бердимухаммедова відбулася 23-24 квітня в Москві.

Серед основних тим, які обговорюватимуться в п"ятницю, взаємодія в нафтогазовій сфері, реалізація в Туркменістані великих інвестиційних та інфраструктурних проектів за участю російського бізнесу, розвиток міжрегіональних зв"язків, ВТС, культурної й освітньої співпраці, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «В Ашхабаді проходять переговори президентів Росії та Туркменії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі