неділя, 11 квітня 2010 20:30

Узурпація влади гуртуватиме опозиційні сили - політолог

Узурпація влади гуртуватиме опозиційні сили - політолог

Скасувати рішення Конституційного суду в сьогоднішніх умовах і в найближчій перспективі буде достатньо складно.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Михайло Басараб.

"Але тема достатньо сумнівного рішення суду при формуванні більшості - це серйозний козир в руках опозиції. Бо це не лише посилить вплив Партії регіонів. Такі дії, насамперед, посилять мобілізацію опозиції. Це буде тема номер один, щоб мобілізувати всі сили, які сьогодні незадоволені владою в країні", - зазначив політолог.

Басараб вважає, що чим брутальніші і цинічнішими будуть кроки Партії регіонів у напрямку до узурпації влади, тим більше зростатиме рівень протидії з боку опозиції.

"Це гуртуватиме опозиційний електорат" - зазначив він.

"Якщо Партія регіонів думає, що опозиція на це спокійно дивитиметься, то вона помиляється. Чим брутальнішими будуть дії "Регіонів" у напрямку прибирання собі владних повноважень, утиску україномовного населення, тим швидше опозиція зможе змобілізувати сили і підштовхнути їх до спротиву. Це надзвичайно небезпечні дії. І мені дивно, чому Партія регіонів це не враховує. Вона наражається на серйозні ризики", - підкреслив політолог.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Узурпація влади гуртуватиме опозиційні сили - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

49

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі