середа, 07 листопада 2012 13:38

Усенко-Чорна пообіцяла ініціювати звернення до Януковича щодо подій на 197 ОВК

Усенко-Чорна пообіцяла ініціювати звернення до Януковича щодо подій на 197 ОВК
Фото: rbc.ua

Заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна пообіцяла особисто ініціювати звернення до президента та Генпрокуратури щодо сьогоднішніх подій на 197 ОВК у Каневі.

Сьогодні до ОВК привезли протоколи із скандальної ОВК №197. Під час зачитуванням протоколів до зали ввірвався один із кандидатів від опозиції Микола Булатецький із криками "Ганьба", після того представник ВО "Батьківщина" в ЦВК Руслан Князевич вибачився перед членами ЦВК за занадто емоційну поведінку представників своєї політичної сили, та розповів, що зранку до приміщення ОВК увірвався "Беркут" і вилучив протоколи. "На ранок в серверній ОВК на сайт ЦВК велись зовсім інші дані, за якими переміг зовсім інший кандидат в цьому окрузі. Знову основним гравцем цієї історії — є серверна та адміністратор", - зауважив Князевич.

"Є протоколи, які не пошкоджені, вони дійсні. Є кілька примірників оригіналів протоколів ДВК. У ЦВК є всі підстави перейняти на себе повноваження ОВК і встановити підсумки в цьому окрузі", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович відчайдушно намагається зупинити використання свого імені - Небоженко про звільнення Травянка

Після цього Усенко-Чорна попросила його направили письмову заяву у щодо дій "Беркуту" до ЦВК: "Я особисто ініціюватиму звернення ЦВК до президента України, до Генпрокуратури з розслідування дій керівництва цього спецпідрозділу та притягнення винних у порушенні виборчого законодавства та втручанні у виборчий процес дол відповідальності, в першу чергу до кримінальної".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиціонер з криком "Ганьба!" увірвався на засідання по округу Губського

Нагадаємо, загін міліції "Беркут" о шостій годині ранку здійснив напад на приміщення окружної виборчої комісії № 197 в місті Каневі, де за мандат депутата змагаються опозиціонер Леонід Даценко та олігарх Богдан Губський.

Зараз ви читаєте новину «Усенко-Чорна пообіцяла ініціювати звернення до Януковича щодо подій на 197 ОВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі