понеділок, 06 жовтня 2008 10:14

Ющенко взяв до Британії Богатирьову

Президент України Віктор Ющенко відбув із одноденним робочим візитом до Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.

Як повідомили у прес-службі Президента, головна мета візиту – зміцнення двостороннього політичного діалогу між лідерами України та Великої Британії, заручення подальшою підтримкою Великої Британії європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Передбачається, що у Лондоні під час зустрічей з прем`єр-міністром Гордоном Брауном та міністром закордонних справ Девідом Мілібендом глава Української держави обговорить питання подальшої інтеграції до Євросоюзу, надання Україні ПДЧ у НАТО, аспекти подальших спільних дій з метою недопущення ескалації нових конфліктів у Кавказькому регіоні з урахуванням останніх подій в Грузії.

Ключовими пунктами порядку денного українсько-британських переговорів стануть питання співпраці у торговельно-економічній та енергетичній сферах, реалізація масштабних інвестиційних проектів.

Зокрема, у рамках підготовки до Євро-2012 Ющенко запропонує британським компаніям долучитися до ряду спільних проектів з розбудови транспортної, готельної, туристичної, спортивної та телекомунікаційної інфраструктури України. Окремим питанням стане лібералізація візового режиму з Великою Британією, наслідком якого має стати запровадження безвізового режиму для громадян України.

У складі офіційної делегації України – секретар РНБО Раїса Богатирьова, т.в.о. першого заступника міністра оборони Валерій Іващенко, заступник глави Секретаріату Президента Андрій Гончарук.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко взяв до Британії Богатирьову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі