пʼятниця, 21 січня 2011 15:22

Ющенко вимагає нової міжнародної експертизи своєї крові

Ющенко вимагає нової міжнародної експертизи своєї крові

Екс-президент Віктор Ющенко готовий до нової експертизи крові у справі його отруєння.

Про це він сказав журналістам після виходу з головного слідчого управління ГПУ.

У той же час, екс-голова держави наполягає, щоб така експертиза була проведена в національному та міжнародному форматі.

"Давайте зробимо національну та міжнародну експертизи", - сказав Ющенко.

При цьому він повідомив, що у нього є одна проба крові зразка 2005 року, яку в нього брали для проведення міжнародної експертизи.

На питання, де знаходиться ця проба, Віктор Ющенко відповів, що вона "опечатана МОЗ і прокуратурою".

Віктор Ющенко також повідомив, що під час допиту в Генеральній прокуратурі у п'ятницю слідчий задавав йому багато питань, які вже задавали в стінах прокуратури раніше, проте, за його словами, були і нові питання. "Звучали ті питання, на які на попередньому слідстві я не відповідав ", - зазначив він.

5 вересня 2004 Віктор Ющенко, будучи кандидатом у президенти, зустрічався з керівництвом Служби безпеки України, після чого відчув нездужання і 10 вересня був госпіталізований у віденську клініку.

Лікарі заявили, що екс-глава держави був отруєний діоксином, причому отрута потрапила в організм пацієнта приблизно за п'ять днів до госпіталізації. Пізніше було проведено ряд експертиз. Повторна експертиза в кінці травня 2006 року підтвердила факт наявності діоксину в організмі Віктора Ющенка.

У 2010 році новопризначений генпрокурор Віктор Пшонка неодноразово підтверджував наміри провести додатковий аналіз крові Віктора Ющенка в рамках розслідування цієї справи.

У теж час, в грудні 2010 року Пшонка не виключив, що отруєння Ющенка не було.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Ющенко вимагає нової міжнародної експертизи своєї крові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі