четвер, 02 жовтня 2008 10:15

Ющенко таки звільнить Тимошенко - джерело

Ющенко таки звільнить Тимошенко - джерело
1 жовтня з"явилися перші реальні ознаки того, що президент вирішив таки усунути з посади Юлію Тимошенко. "Зараз на Банковій серйозно розглядається варіант випустити найближчим часом два укази президента - про розпуск парламенту і про тимчасове усунення Тимошенко від обов"язків прем"єр-міністра. Адже вона ще не відповіла на 11 пунктів звинувачення Кислинського. СБУ зараз не дарма працює", - говорить джерело.

Як на вірну ознаку того, що Ющенко вирішив йти саме таким шляхом він указує на серію указів президента по розблокуванню приватизації обленерго, а також по передачі в управління Кабміну Одеського припортового заводу, "Турбоатома" і "Укртелекому", що з"явилася 1 жовтня. "Самі подумайте - навіщо Ющенку зараз робити такі подарунки Тимошенко", - запитує джерело.

До речі, поведінка Тимошенко останніх днів доводить: прем"єр передчуває, що пастка скоро закриється, і йде ва-банк. У вівторок увечері вона особисто прийшла на переговори по створенню нової коаліції між БЮТ, НУ-НС і Блоком Литвина, після чого заявила, що її політична сила готова виконати всі умови НУНС. Втім, як вдалося з"ясувати Тимошенко сильно лукавила, а самі переговори були далеко не безхмарними.

Наприклад, Ксенія Ляпіна не приховує обурення. "На зустрічі бютівці обзивали наших лідерів, після чого вони були вимушені покинути засідання. Залишилися тільки ті з ким БЮТ приємно вести переговори. Загалом, всі ці розмови про коаліцію - гра на публіку і не більш того. Всі чудово розуміють, що настають дострокові вибори", пише"Сегодня".

"Ми згодні на ті письмові умови, які були озвучені на зустрічі НУ-НС", - повідомив нас бютівець Андрій Шкіль. Але його колега Валерій Писаренко тут же уточнив: позиція фракції по Грузії не змінилася і як раніше суперечить вимогам "Нашої України". Джерело в БЮТ взагалі повідомило, що вся ця гра затіяна для того, щоб поставити в безвихідне положення НУ-НС і президента. "Я не думаю, що буде коаліція. Стає все більш очевидним, що справа йде до дострокових виборів. І ми до них готуємося", - додає джерело.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко таки звільнить Тимошенко - джерело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі