субота, 16 грудня 2006 14:44

Ющенко скоротив повноваження секретаря РНБО

 

Президент Віктор Ющенко скасував указ 2005 року, яким він підсилив повноваження секретаря Ради національної безпеки й оборони.

Про це сказано в указі Президента N1084/2006 від 15 грудня.

Старий указ Ющенка надавав право секретареві РНБО брати участь у засіданнях Кабінету Міністрів.

Він також надав йому право вносити кандидатури на посади в правоохоронних органах, Збройних силах й інших воєнізованих формуваннях, призначення яких проводить Президент.

Секретар РНБО також мав право пропонувати Президентові кандидатури суддів, членів Вищої ради юстиції й Вищої кваліфікаційної комісії суддів, яких призначає Президент; погоджувати кандидатури керівників правоохоронних органів Криму, Києва й Севастополя; погоджувати проекти актів Президента про присвоєння вищих військових, спеціальних звань і класних чинів.

Новим указом глава держави скоротив частину збільшених повноважень, зокрема, передав від секретаря РНБО до Секретаріату Президента повноваження подавати Президентові кандидатури на посади суддів, членів Вищої ради юстиції й членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Він також передав до Секретаріату Президента від секретаря РНБО функції узгодження проектів Указів Президента про присвоєння вищих військових і спеціальних звань і класних чинів.

Указ за 2005 рік викликав багато критики і звинувачень у перевищенні повноважень.

Спочатку Комуністична партія звернулася з проханням до Конституційного Суду визнати неконституційним цей указ, а потім ще 50 депутатів Ради подали до КС аналогічне звернення.

Нагадаємо, 10 жовтня Ющенко звільнив Володимира Горбуліна від тимчасового виконання обов"язків секретаря РНБО й призначив на цю посаду Віталія Гайдука., повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко скоротив повноваження секретаря РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі