пʼятниця, 29 серпня 2008 08:17

Ющенко сказав Солані, що готовий допомогти повернути Грузії Осетію

Ющенко сказав Солані, що готовий допомогти повернути Грузії Осетію
Президент України Віктор Ющенко провів телефонну розмову з Генеральним секретарем Ради Міністрів ЄС - Верховним представником ЄС з питань загальної зовнішньої політики і політики безпеки Хав"єром Соланою.

Як повідомили в прес-службі глави держави, в ході розмови головна увага була присвячена обговоренню ситуації навколо Грузії.

Ющенко проінформував співрозмовника, що позиція України полягає в засудженні рішення керівництва Росії про визнання незалежності Південної Осетії і Абхазії.

Солано високо оцінив позицію України в перші дні розгортання конфлікту і відзначив важливість ініціатив і кроків Президента України, направлених на врегулювання ситуації.

Президент також відзначив, що Україна розраховує на об"єднання зусиль міжнародного співтовариства щодо відновлення територіальної цілісності Грузії і заявляє про свою готовність брати активну участь в цьому процесі.

Солано повідомив Ющенку про позачерговий саміт ЄС, який пройде 1 вересня в Брюсселі з метою обговорення грузинсько-російського конфлікту.

Сторони також обговорили питання європейської інтеграції України.

Ющенко підкреслив, що в Україні великі очікування покладаються на рішення Дванадцятого Саміту "Україна - ЄС", який пройде в місті Евіан (Франція) 9 вересня цього року, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко сказав Солані, що готовий допомогти повернути Грузії Осетію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі