понеділок, 06 жовтня 2008 09:42

Ющенко розжене Раду після 16 жовтня

Ющенко розжене Раду після 16 жовтня
Як пише газета "Сегодня", хоча питання розпуску Верховної Ради — справа вирішена, указ Президента може не з"явитися ні цього тижня, ні наступного. Саме тому, що розпуск — справа вирішена.

На відміну від весни 2007-го, коли підстави для припинення повноважень парламенту були вельми сумнівні, але Ющенко видавав один указ за іншим, зараз Президент не має наміру поспішати з реалізацією свого конституційного права, хоча для цього є всі формальні підстави, пише газета.

"Президент не поспішатиме. Навіщо? Видати указ відразу — значить, показати, що він, як говорили в БЮТ, тільки цього і чекав. Краще дати парламенту можливість попрацювати, а точніше — показати свою непрацездатність, і після цього його розпустити. Швидше за все, це буде зроблено після 16 жовтня, щоб показати, що Президент витримав не тільки той термін, який вважає за правильне, але і той, який вважають за правильне опоненти. Ющенко нічим не ризикує — шансів на те, що БЮТ домовиться з "Регіонами" або "Нашою Україною", мінімальні", - сказало джерело видання в Секретаріаті Президента.

Як пише газета, не виключено, що указ взагалі з"явиться тільки в кінці місяця — щоб вибори були призначені на кінець грудня (згідно із законом, вони проходять через два місяці після указу).

У цей період можна чекати підвищеної явки в Західній Україні, куди з"їдуться заробітчани для святкування Нового року і Різдва. Для Ющенка, який зробив ставку на націоналістичного виборця, це буде дуже до речі.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко розжене Раду після 16 жовтня ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі