середа, 04 червня 2008 07:59

Ющенко розповів, якими хоче бачити суддів Конституційного Суду

Ющенко розповів, якими хоче бачити суддів Конституційного Суду
Президент Віктор Ющенко наголошує на деполітизації Конституційного суду.

Про це Ющенко заявив під час зустрічі з суддями КС Юрієм Бауліним, Юрієм Нікітіним та Сергієм Вдовіченком, які у вівторок склали присягу в парламенті, повідомляє прес-служба президента.

"Дуже важливо, щоб будь-який суддя Конституційного суду не належав до жодного партійного прапору. Чесний, аполітичний, некорумпований суддя - це той суддя, який потрібен сьогодні Конституційному суду", - сказав Ющенко.

Він додав, що тільки відстоюючи національний інтерес, Конституційний суд матиме статус найвищого органу конституційної юрисдикції. Саме таким чином, на переконання Президента, можна віднайти спосіб встановити стабільність у країні.

"Якщо ми не визнаємо конструкцію правопорядку, в основі якої стоїть Конституційний суд, нам буде потрібно через майдани вирішувати все. Я цього не хочу", - сказав Президент.

Він зазначив, що за останні 6-7 місяців КС значно посилив свою ефективність та вплив.

Прикладом цього Ющенко назвав нещодавнє рішення суду, яким визнано неконституційними низку положень закону "Про державний бюджет на 2008 рік та внесення змін до деяких законодавчих актів України".

"Це одне з найбільш якісних рішень Конституційного суду", - сказав Ющенко.

За його оцінкою, цим рішенням КС змусив усіх учасників законодавчого процесу усвідомити те, що закони мусять виконуватися у повному обсязі.

"Ні в кого не повинно бути права на те, щоб закон застосувати на одну третину чи маніпулювати законодавчим полем", - підсумував Ющенко.

Президент висловив подяку всім суддям КС за професійність і мужність при прийнятті цього рішення, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко розповів, якими хоче бачити суддів Конституційного Суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі