середа, 27 серпня 2008 12:24

Ющенко розкритикував рішення Росії і заявив про його неприйнятність

Ющенко розкритикував рішення Росії і заявив про його неприйнятність
Україна не підтримує рішення Росії про визнання незалежності Південної Осетії та Абхазії і наголошує на непорушності міжнародного принципу збереження територіальної цілісності будь-якої держави.

Як повідомили у прес-службі глави держави, про це він заявив сьогодні в інтерв`ю інформаційному агентству Reuters (Велика Британія).

"Ми жалкуємо в зв`язку з прийняттям такого рішення. Для України воно неприйнятне, і тому ми не можемо підтримати цю позицію", - сказав Президент.

Глава держави наголосив: Україна виходить із того, що забезпечення фундаментального міжнародного права на територіальну цілісність будь-якої країни є основою сучасної безпекової політики.

Відтак порушення цього принципу, на переконання Ющенка, "формує загострення не тільки в Кавказькому регіоні".

"Це загострення, яке може привести до ускладнень в багатьох частинах світу", - зазначив він.

"Найголовніше - воно несе великий імпульс взаємної недовіри, коли фундаментальні домовленості, принципи довіри, яка здобута такими дорогими зусиллями, можуть бути втрачені через непродумані кроки - коли дипломатія, політика мирного врегулювання замінюється політикою сили", - сказав Президент.

Серед інших тем інтерв`ю - євроатлантична інтеграція України та перспективи її прискорення в контексті грузинських подій; українсько-російські відносини, у тому числі в частині врегулювання питань перебування Чорноморського флоту РФ у Севастополі та щодо формування взаємин у газовій сфері; ризики та перспективи для національної економіки на наступний рік; ситуація із забезпеченням політичної стабільності у країні.

Інтерв`ю провела старший кореспондент світових новин Лондонської редакції Reuters Елізабет Пайпер, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко розкритикував рішення Росії і заявив про його неприйнятність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі