середа, 13 червня 2007 09:31

Ющенко підписав закон про штрафи за порушення фітосанітарії

Президент України Віктор Ющенко підписав зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення і відповідальність за правопорушення у сфері карантину рослин, повідомляє прес-служба глави держави у вівторок.

Згідно цьому закону порушення вимог фітосанітарних заходів карається штрафом від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів для громадян і від восьми до п"ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів для посадовців.

Ввезення до України, вивіз з України, транзит через територію України, вивіз з карантинних зон або ввезення в ці зони об"єктів регулювання, які не пройшли фітосанітарного контролю, веде за собою накладення штрафу від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів для громадян і від тринадцяти до вісімнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів для посадовців.

Невиконання законних вимог посадовців органів Державної служби карантину рослин України, що здійснюють державний контроль за дотриманням законодавства про карантин рослин, як і створення перешкод для виконання покладених на них обов"язків спричиняє накладення штрафу від одного до п"яти неоподатковуваних мінімумів доходів для громадян і від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів для посадовців, передає Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко підписав закон про штрафи за порушення фітосанітарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі