понеділок, 09 червня 2008 11:54

Ющенко передумав їхати на шахту, яка вибухнула

Президент Віктор Ющенко планував відвідати шахту імені Карла Маркса (м. Єнакієво, Донецька область), де в неділю вибухом метану було захоплено 37 гірників.

Проте візит був скасований, повідомляє "Острів".

Прес-служба Донецької облдержадміністрації в понеділок вранці повідомила, що "9 червня 2008 року президент України Віктор Ющенко відвідає АП "Шахта ім. К. Маркса".

Цю ж інформацію підтвердили "Острову" в правоохоронних органах Донецької області, повідомивши, що надійшла команда - готуватися до приїзду Ющенка в Донецьку область.

Проте, вже через півгодини прес-служба Донецької ОДА повідомила, що "попередня інформація, яка стосується візиту Президента України, була розіслана помилково".

Правоохоронці також повідомили, що команда про зустріч президента скасована.

8 червня 2008 року вибухом на шахті імені Карла Маркса в Єнакієво було захоплено 37 гірників. Двоє з них були знайдені живими, тіло третього підняли без ознак життя. Доля 34 гірників залишається невідомою.

Вибух, що прогримів в неділю, був настільки могутнім, що пошкоджені наземні будівлі навколо стовбурів шахти. Будови навколо одного зі стовбурів запалали. Близько 6 годин 35 хвилин пожежа надшахтної будови стовбура N 2 була ліквідована.

5 жінок, які працювали на поверхні, постраждали. Три з них з сильними опіками госпіталізовані в опіковий центр Донецького інституту невідкладної і відновної хірургії ім. В. Гусака. Ще 2 людини знаходяться в травматологічному і терапевтичному відділеннях лікарень в Єнакієво.

Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко передумав їхати на шахту, яка вибухнула». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі