пʼятниця, 13 червня 2008 18:26

Ющенко натякає, що Тимошенко створює проблеми для армії

Перехід України на контрактну армію у параметрах оголошених 3 роки тому наразі є нездійсненним.

Про це сьогодні у Дніпропетровську заявив журналістам Президент України Віктор Ющенко.

За його словами, 2008 року приріст фінансування українського війська найменший за останні 5 років.

В.Ющенко зазначив, що при наявності стратегічних програм розвитку армії та галузі озброєння немає фінансування. Президент уточнив, що на оснащення одного військовослужбовця в Україні з державного бюджету виділяється 1,9 тис. дол. щороку. Для порівняння: у Польщі ця цифра становить 14 тис. дол., у США – 22,24 тис. дол.

"Солдат, який не керований, не оснащений сучасним озброєнням, засобами зв"язку не може виконати своє завдання, і завдання військового підрозділу". – наголосив В.Ющенко. За його словами, в Україні, яка має потужний військово-промисловий комплекс, третина обсягу фінансування військової галузі (приблизно 10 млрд. грн. щороку) витрачається на збереження, охорону, консервування військової техніки, "яка немає перспективи".

В.Ющенко підкреслив, що 55% бойових літаків в Україні вичерпали термін експлуатації. Цей показник щодо зенітно-ракетних комплексів становить 85%, щодо бойових кораблів 84%, ракетно-артилерійського озброєння – 83%, бронетанкового озброєння – 51%, автомобільного транспорту – 61%, а, за словами В.Ющенко, українська армія користується застарілими типами озброєння, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко натякає, що Тимошенко створює проблеми для армії ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі