понеділок, 21 квітня 2008 15:22

Ющенко на ЧАЕС відкриє комплекс з переробки радіоактивних відходів

Президент України Віктор Ющенко має намір в середу, 23 квітня, відвідати Чорнобильську атомну електростанцію.

Про це повідомила прес-секретар президента України Ірина Ваннікова на брифінгу в понеділок в Києві.

"23 квітня президент України здійснить робочу поїздку в Київську область, головна мета - візит на Чорнобильську АЕС напередодні чергової дати трагедії на цій станції", - повідомила Ваннікова.

За її словами, глава держави візьме участь в заходах щодо подальшого гарантування безпеки ЧАЕС. Зокрема, за її словами, президент відкриє пусковий комплекс першої черги комплексу "Вектор".

"Це комплекс з переробки радіоактивних відходів", - пояснила вона, додавши, що вперше за роки незалежності вводиться в дію комплекс з таким заходом безпеки.

За словами Ваннікової, президент України також спостерігатиме за розвантаженням останньої паливної збірки з реактора блоку N3 ЧАЕС.

Як повідомляє прес-служба Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій, перерізання стрічки пускового комплексу пройде у форматі: президент України - представник Єврокомісії Маркус Корнаро.

26 квітня виповнюються 22-і роковини Чорнобильської катастрофи, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко на ЧАЕС відкриє комплекс з переробки радіоактивних відходів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі