пʼятниця, 14 листопада 2008 14:38

Ющенко каже, що Тимошенко не буде через півроку

Президент Віктор Ющенко переконаний, що влітку наступного року в Україні буде інший прем"єр-міністр.

Такий висновок можна зробити зі слів президента після закінчення саміту в Баку, які наводить    УНІАН.

Так Ющенко підкреслив, що робота нафтопроводу Одеса-Броди в реверсному режимі "є виключно політичним питанням" і додав: "Тут економіки немає".

За словами Президента, не є проблемою як в Одесу доставити російську нафту. Він пояснив, що ті 6 млн. тонн нафти, що зараз прокачуються цим нафтопроводом, можна прокачати на 2 дол. дешевше від Охтирки до Одеси не витрачаючи зайву відстань і кошти на транспортування через Броди.

"Ту консультацію, яку провів прем"єр-міністр перед вереснем в певних столицях, ті рішення, які зробив уряд після цього (розпорядження уряду про заборону прокачки нафти в аверсному режимі), на рівні прем"єра аверс нафти сьогодні заблокований", - сказав Ющенко.

"Думаю, що прем"єр-міністр Юлія Тимошенко не піде з міркування тих обіцянок, які вона дала, на диверсифікацію поставок нафти в Україну", - сказав він.

Однак він запевнив, що це не є трагедією. "Починаючи з кінця першої половини наступного року ми будемо забезпечені необхідним об"ємом нафти для роботи нафтопроводу в аверсному режимі", - наголосив Ющенко.

"Переконаний, тоді у нас буде той уряд, який зможе реалізувати здорову політику, яка б відповідала національним інтересам", - зазначив Ющенко.

Використання нафтопроводу "Одеса-Броди" в аверсному режимі було передбачено проектом його будівництва.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко каже, що Тимошенко не буде через півроку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі