четвер, 31 березня 2011 22:35

Спецтема: Кримінальна справа проти Кучми

Ющенко довіряє Мельниченку, але не вірить, що Кучма наказав убити Гонгадзе

Ющенко довіряє Мельниченку, але не вірить, що Кучма наказав убити Гонгадзе

Екс-президент України Віктор Ющенко заявив, що довіряє записам майора Миколи Мельниченка, однак не вірить, що Леонід Кучма віддав наказ про вбивство Гонгадзе.

"Те, як виглядали записи, було дуже правдоподібними, і тому я їм довіряю", - сказав він в ефірі телеканалу ТВі у четвер.

У той же час, Ющенко сумнівається у тому, що ці записи міг робити тільки одна людина.

"У мене викликає сумніви метод їх отримання. Зусиль одного охоронця мало. Без певного серйозного патронату цього не могло статися", - заявив він.

Ющенко відзначив, що вітає кроки з доведення справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе до кінця, але не вірить в те, що перша особа держави могла дати вказівки когось вбити.

"Можливо, вказівки президента носили жорсткий характер: переслідування, могли здійснюватися показові побої, але президент України не міг дійти до думки когось убити", - підкреслив він.

Георгій Гонгадзе був убитий 17 вересня 2000 року, коли президентом України був Леонід Кучма, а прем'єр-міністром - В. Ющенко.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко довіряє Мельниченку, але не вірить, що Кучма наказав убити Гонгадзе ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі