четвер, 15 лютого 2024 22:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Уряду буде важко знайти кошти для нової хвилі мобілізації - Гетманцев

Уряду буде важко знайти кошти для нової хвилі мобілізації - Гетманцев
Данило Гетманцев розповів про фінансування нової хвилі мобілізації. Фото: Ліга

Де Україні знайти гроші для нової хвилі мобілізації зовсім неясно.

Будуть пропозиції щодо перегляду дохідної частини бюджету, в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Тут треба розуміти, що, з одного боку, економіка дійсно не має потенціалу для підвищення ставок податків, але, з іншого, коли йдеться про фінансування армії, а отже, про забезпечення найголовнішої цінності – безпеки життя, хороших і популярних рішень в уряду не залишається. Є тільки складні", - сказав Гетманцев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді пропонують вдвічі збільшити податки для українців: кого може торкнутися

Він також прокоментував озвучені головою бюджетного комітету Роксоланою Підласою цифри у 720 млрд грн, які знадобляться для мобілізації від 400 тис. до 500 тис. військових.

"Це зовсім інше питання, це орієнтовні видатки на проведення мобілізації у раніше озвучених параметрах. Нам поки що невідомі остаточні розрахунки", - зауважив він.

Гетманцев заявив, що будуть вестися дискусії з Мінфіном і Кабміном стосовно того, де взяти гроші на мобілізацію.

Мобілізація від 400 до 500 тисяч військовозобов'язаних, а також додаткові потреби в закупівлі та модернізації військової техніки можуть обійтись Україні у суму близько 700 млрд гривень.

Зокрема, лише мобілізація від 400 до 500 тисяч людей у поточному році обійдеться в 322 млрд гривень додаткових видатків, повідомила голова комітету Верховної ради з питань бюджету Роксолана Підласа.

Зараз ви читаєте новину «Уряду буде важко знайти кошти для нової хвилі мобілізації - Гетманцев». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі