субота, 21 вересня 2013 11:29

Уряд цинічно дезінформує, що на бюджет-2014 ще може вплинути прийняття деяких законів – Канівець

Уряд цинічно дезінформує, що на бюджет-2014 ще може вплинути прийняття деяких законів – Канівець
Олег Канівець. Фото: tvi.ua

Народний депутат Олег Канівець назвав або яскравим непрофесіоналізмом або свідомими обманом заяву представника Кабміну про те, що уряд не завершує й не оприлюднює проект держбюджету-2014, оскільки в парламенті нині розглядаються законопроекти, які впливатимуть на бюджет. Про це 20 вересня заявив перший заступник міністра фінансів під час Години уряду у Верховній Раді.

"Згідно з ч. 3 ст. 27 Бюджетного кодексу, Закони України або їх окремі положення, які впливають на показники бюджету і приймаються після 15 липня року, що передує плановому, вводяться в дію не раніше початку бюджетного періоду, що настає за плановим. Отже, Кабінет Міністрів не має права затримувати бюджетний процес заради розгляду подібних проектів. А Голова Верховної Ради і Президент, до речі, не мають права потім підписувати подібні закони. Всі прийняті після 15 липня податкові нововведення, на які посилається урядовець, можуть стосуватися лише бюджету на 2015 рік. Тому відмовки урядовців з посиланням на розгляд інших законопроектів є незаконним і безвідповідальним", – заявив Олег Канівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада хоче наповнити держбюджет-2014 за рахунок нових податків

Політик вважає, що зволікання із оприлюдненням урядового проекту бюджету 2014 свідчить про намір свідомо затягнути й заплутати бюджетний процес.

"Як і в попередні роки, бюджетний процес свідомо заплутується для "протягування" антисоціальних пропорцій видатків держбюджету й полегшення нецільового використання коштів. Це безвідповідальне самоуправство, яке треба припинити давно. Причому затягування бюджетного процесу-2014 особливо небезпечне. Україна готується з наступного року утворити Асоціацію з Європейським Союзом. Це потребуватиме комплексної реформи, яка вимагає на порядок більшої прозорості та передбачуваності державних фінансів. Того самого сьогодні вимагають напружені переговори з міжнародними інвесторами та кредиторами України – в контексті загострення наших макроекономічних проблем", – відзначив народний депутат Канівець.

Згідно з вимогою ст. ст. 27-28 Бюджетного кодексу уряд має внести до Верховної Ради проект державного бюджету не пізніше 15 вересня, а опублікувати його в газеті "Урядовий кур'єр" не пізніше 22 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Уряд цинічно дезінформує, що на бюджет-2014 ще може вплинути прийняття деяких законів – Канівець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі