понеділок, 17 травня 2010 09:06

Юрист Тимошенко пояснив, чому американці не повинні її перевіряти

Юрист Тимошенко пояснив, чому американці не повинні її перевіряти
Компанія Trout Cacheris, PLLC, яка має провести аудит діяльності попереднього уряду, не має права займатися аудиторською діяльністю в Україні.

Про це заявив БЮТівець Сергій Власенко, повідомляє "Дзеркало тижня".

"Цей вибір викликає багато запитань. По-перше, навіщо для аудиту обрано юридичну, а не аудиторську компанію? Це два абсолютно різних види діяльності, хоча зовні вони схожі", - сказав він.

"Це те ж саме, коли б для проведення ремонтних робіт у Кабміні найняли юристів", - вважає Власенко.

За словами БЮТівця, "закон чітко прописує вимогу про наявність сертифіката Аудиторської палати України для проведення аудиту в Україні і легалізації - внесення до реєстру".

"Чому не запросили для цього компанію з "великої четвірки" світових аудиторів - PriceWaterhouseCoopers, Deloitte, Ernst & Young або KPMG, - авторитетні висновки яких були б сприйняті з довірою", - зазначив Власенко.

Також, на його думку, залучення компанії Kroll до аудиту коштів держбюджету є нераціональним, оскільки правові підстави для діяльності приватного детективного агентства в Україні відсутні.

"Крім того, у детективів відсутній допуск до інформації із спеціальним статусом, а це не тільки державна таємниця, але і комерційна - будь-які контракти і особливо - кредитові", - пише видання.

Зараз ви читаєте новину «Юрист Тимошенко пояснив, чому американці не повинні її перевіряти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі