вівторок, 24 вересня 2024 04:22

Управління держохорони накупило елітних позашляховиків на 16 млн

Управління держохорони накупило елітних позашляховиків на 16 млн
Управління держохорони накупило елітних позашляховиків Land Cruiser. Фото: Toyota

Управління державної охорони України уклало угоду на придбання чотирьох спеціалізованих автомобілів на базі Toyota Land Cruiser по 3,93 млн грн за штуку.

До 25 грудня мають поставити чотири чорні позашляховики 2024 року випуску, з дизельним двигуном об'ємом 3.3 л. Вартість контракту склала 15,73 млн грн, пише видання "Наші гроші" з посиланням на "Прозорро".

"Це рекордна ціна за будь-який легковий автомобіль у закупівлях в системі "Прозорро" цього року. Раніше рекорд також належав Управлінню держохорони, воно у серпні замовило три розкішні позашляховики Лексус по 3,27 млн грн", - пише видання.

Компанія, в якій були куплені автівки називається ТОВ "ВіДі Автострада" - входить до складу групи компаній "ВіДі Груп" Олега та Віталія Джуринських. За цей рік з товариством підписано контрактів на 211,70 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новопризначений міністр вляпався у корупційний скандал - живе у квартирі тещі за понад 17 млн грн

"Автівки закуповуються виключно для якісного забезпечення візитів в Україну іноземних високопосадовців, які прибувають з метою підтримки нашої держави. Це обовʼязок нашої сторони – приймати іноземні делегації на визначеному рівні", - так прокоментували закупівлю в управлінні державної охорони.

"Ленд крузери" повинні мати підігрів керма та сидінь, звукопоглинаюче скло передніх дверей, іонізацію салону, підігрів лобового скла та інші опції для комфорту водія і пасажирів.

Додаткове обладнання для автомобілів передбачає металевий захист двигуна, захисну решітку в радіатор, зимову гуму, тонування вікон (крім лобового) та дорожній набір автомобіліста. Спеціалізоване обладнання — світлодіодні фари у решітку радіатора та під заднє скло, сигнальні маяки, а також потужний гучномовний пристрій з дистанційним світло-керуванням.

Колишні посадовці Дніпропетровської обласної військової адміністрації організували корупційну схему у дорожній сфері.

Через цю схему під час повномасштабної війни державному бюджету було заподіяно більш ніж 286 млн грн збитків.

Зараз ви читаєте новину «Управління держохорони накупило елітних позашляховиків на 16 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі