четвер, 14 березня 2019 13:11

Укроборонпром пропонують ліквідувати: у Раді підготували законопроект

Укроборонпром пропонують ліквідувати: у Раді підготували законопроект
В Укроборонпромі діють масштабні схеми заробляння на державних закупівлях. Фото: ukroboronprom.com.ua

Група народних депутатів розробила законопроект про розформування Укроборонпрому і передачу його підприємств під керівництво Кабінету міністрів.

Про це в кулуарах парламенту сказав нардеп із фракції БПП Іван Вінник.

"Укроборонпром мусить бути розформований. А підприємства, які знаходяться у його складі, мають потрапити у сферу управління Кабінету міністрів або спеціально створеного для цього міністерства. Поки ці підприємства не будуть приватизовані і передані у приватні руки, керувати їхньою діяльністю мають державні службовці, які входять до складу уряду", - сказав Вінник.

Крім того, у законопроекті пропонують знизити рівень секретності державного оборонного замовлення.

"Ми напрацювали три напрямки, за якими недоречно підтримувати нинішній рівень державної таємниці. Наприклад, якщо ми купуємо техніку радянських зразків... Ця інформація доступна навіть у "Вікіпедії", - зазначив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якби не Бігус, ніколи б не дізналися про "переписки Гладковського" - Холодницький

Команда журналістських розслідувань Bihus.Info оприлюднила розслідування про незаконні операції під час закупівель в армії і причетність до цих схем сина першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, Ігоря.

Гладковський-молодший разом зі спільниками організовував поставку контрабандних деталей з Росії для української військової техніки. Державні оборонні підприємства закуповували їх за у кілька разів завищеними цінами у фірм-прокладок.

За версією Bihus.info, співробітники більшості правоохоронних органів країни знали про зловживання в "оборонці" і заплющували на них очі.

Зараз ви читаєте новину «Укроборонпром пропонують ліквідувати: у Раді підготували законопроект». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі