середа, 02 лютого 2011 21:54

Україну попередили про санкції зі сторони ЄС через Тимошенко

Україну попередили про санкції зі сторони ЄС через Тимошенко

У фракції НУ-НС вважають, що Євросоюз може застосувати санкції проти України.

Такий висновок можна зробити зі слів "нунсівця" і лідера "Фронту Змін" Арсенія Яценюка, який коментував те, що Юлію Тимошенко не пустили до Брюсселя.

"Якщо справи так підуть далі, то членам уряду не треба буде давати підписки про невиїзд, бо вони їздити нікуди не будуть. Якщо політичне переслідування продовжиться, то західні партнери можуть застосувати план, який був застосований до Білорусі (санкції з боку ЄС і США через арешти опозиції — ред.)", - сказав він в ефірі "5 каналу".

Нардеп вважає, що глава держави не знає про реальний стан справ у країні.

"Чи отримає Україна безвізовий режим при такій гострій політичній ситуації і такій гострій реакції західних партнерів? Навряд чи. Президент заявив у Давосі, що Україна до 2012 року отримає безвізовий режим. Його слова та Богу у вуха. Але тут треба, щоб президент відчув реальну ситуацію у країні. Складається враження, що оточення його повністю ізолювало. Країна живе по-одному, а у довідках президент читає зовсім інші речі", - наголосив Яценюк.

Лідер "Фронту Змін" попередив партію влади, що їх може спіткати така ж доля, як Тимошенко.

"Вони тримають усі статки за кордоном і не в російських рублях. Їхні офіси розташовані так само за кордоном. В окремих членів Кабінету Міністрів у Австрії, у когось в інших країнах. Діти навчаються теж за кордоном. Щоб не сталось так, що західні партнери почнуть розслідування по відношенню до цих членів уряду і вони позбудуться того, що награбували", - застеріг "нунсівець".

Коментуючи критику на свою адресу лідерки "Батьківщини", Яценюк сказав, що "бажає їй політичного успіху".

"Не дивлячись на те, що вона тривалий час зі мною бореться, я з нею не борюся. Я борюся з президентом Януковичем, тому що він мій політичний опонент", - додав депутат.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Україну попередили про санкції зі сторони ЄС через Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі