четвер, 24 лютого 2022 16:37

Спецтема: Війна Росії проти України

"Українські дипломати мають боротися нарівні з військовими", - Безсмертний

"Українські дипломати мають боротися нарівні з військовими", - Безсмертний
Перше, що треба Україні – допомога озброєнням, боєприпасами, технікою, каже політик і дипломат Роман Безсмертний. Фото: facebook.com/roman.bezsmertnyi

Українська дипломатія має відстоювати нашу державу нарівні з військовими. Повинні працювати, аби країна отримала від світу всю необхідну допомогу, а світ, щоб знав, що насправді відбувається в Україні. Разом з цим мають просувати питання вступу України в НАТО і ЄС. Нинішня ситуація не заважає цьому, говорить в коментарі для Gazeta.ua політик і дипломат Роман Безсмертний.

"Перше, що треба Україні – допомога озброєнням, боєприпасами, технікою і цілий ряд політичних питань, які пов'язані зі вступом України в НАТО і ЄС. Нинішня ситуація не заважає просувати ці питання. Я на цьому наголошую. Зараз від дипломатів залежить дуже багато. Настрій світового співтовариства формуватиметься на основі інформації від них. А не з інших джерел, де вона різна - і фейкова, і неофіційна й офіційна. Слова дипломатів важать дуже багато", - каже Роман Безсмертний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Напад о п'ятій ранку. І хто після цього "нацист"?" – як реагують на війну політики в соцмережах

Треба ініціювати скликання ОБСЄ, Ради безпеки ООН, говорить дипломат:
"Очевидно, що в усі закордонні дипломатичні представництва надійшли директиви про необхідність контакту з главами держав, керівниками урядів, з політиками, парламентарями. керівниками фракцій, представниками ЗМІ, блогерами. Зараз дуже важливий період, коли завдання дипкорпусу донести якомога швидше інформацію про те, що відбувається в Україні. Задача №2 – у директивах містяться вказівки щодо необхідності отримання допомоги, починаючи від озброєння, комплектуючих, боєприпасів, конкретних видів сировини, яка треба для виробництва боєприпасів, підтримка фінансова, банківська, все, що стосується медичної допомоги. Особливо звертаю увагу на роботу дипломатів, які акредитовані при різноманітних міжнародних місіях, організаціях. На них лягає серйозне навантаження. Вони зобов'язані ініціювати відповідне скликання ОБСЄ. Ради безпеки ООН, органів які працюють в системі ООН і ОБСЄ. Особливо в частині гуманітарної підтримки - допомога пораненим серед цивільного населення, військовим, полоненим. Окремо робота проводиться в місіях, які знаходяться при військових і оборонних організаціях таких як НАТО. Там теж треба надавати інформацію".

Президент Росії Володимир Путін близько 4 ранку 24 лютого розв'язав повномасштабну війну Росії проти України. Ворог атакував прикордонні підрозділи, прикордонні наряди та пункти пропуску. Атаки відбуваються з застосуванням артилерії, важкої техніки й стрілецької зброї.По всій Україні запровадили воєнний стан.
На підтримку України виступили 48 країн.

Зараз ви читаєте новину «"Українські дипломати мають боротися нарівні з військовими", - Безсмертний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі