четвер, 17 березня 2022 15:43

Спецтема: Війна Росії проти України

"Українська позиція перемогла" – що означає виключення Росії з Ради Європи

"Українська позиція перемогла" – що означає виключення Росії з Ради Європи
Росії не місце у Раді Європи, наголошує Володимир Горбач. Фото: 5 канал

Виключення Росії із Ради Європи – це перемога позиції України. Із вимогами про виключення РФ українська делегація виступала ще з 2014-го року. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політичний аналітик Володимир Горбач.

"Фактично, українська позиція перемогла. З 2014-го року наша делегація у складі Ради Європи вимагала припинення членства Росії, позбавлення її права голосу. Це тоді зробили (Після 2014 року на Росію наклали санкції в ПАРЄ – Gazeta.ua). Але у 2019-му році зусиллями тих європейців, "хто розуміє Путіна", РФ поновили у правах. Російська делегація, не будучи покараною, повернулася. Рішення про виключення РФ – це визнання правоти України", – каже Горбач.

Росії не місце у Раді Європи, наголошує аналітик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росію треба покарати. Це перший крок" – що для України значить рішення Міжнародного суду ООН

"Вона ніколи не дотримувалася пріоритету прав людини – профільною діяльністю Ради Європи. Друга причина – культурно-географічна. Росія не є Європою і ніколи нею не була. Нарешті це зрозуміла сама Москва", – уточнює Горбач.

Росія буде позбавлена всього, що пов'язано із Радою Європи, говорить аналітик.

"Зокрема, вона виходить з Конвенції про захист прав людини. На РФ не розповсюджуватиметься юрисдикція Європейського суду з прав людини", – уточнює Горбач.

Комітет міністрів Ради Європи вирішив виключити Росію зі свого складу. Рада Європи вважає, що агресія РФ проти України є серйозним порушенням Москви своїх зобов'язань за статтею 3 Статуту Ради Європи. РФ стала першою країною в історії РЄ, яку виключили з організації. Після оголошення рішення прапор Росії спустили.

Зараз ви читаєте новину «"Українська позиція перемогла" – що означає виключення Росії з Ради Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі