середа, 21 лютого 2018 12:42

Україні потрібний Антикорупційний суд і максимально жорстке законодавство - Волкер

Україні потрібний Антикорупційний суд і максимально жорстке законодавство - Волкер
Українці мають домогтися ухвалення антикорупційного законодавства. Фото: ukrinform.ua

Україні потрібне максимально жорстке законодавство у сфері боротьби з корупцією.

Про це заявив спецпредставник США з питань України Курт Волкер в інтерв'ю "Європейській правді".

"Самій Україні потрібне це законодавство, а не нам! Це потрібно вам, щоби перетворити Україну на успішну, процвітаючу країну!.. Антикорупційне законодавство має бути максимально жорстким. Українці мають домогтися його ухвалення – для блага власної країни. І я б не сказав, що Україна йде невірним шляхом у цьому питанні. Шлях правильний, просто треба йти далі", - наголосив Волкер.

Він підкреслив, що Україна здійснила чимало реформ, але "ще більше лишається попереду".

"Зокрема, я кажу про закон "Про антикорупційний суд". Його проект вже в парламенті і я впевнений, що він буде змінений, посилений, і він має бути ухвалений", - додав спецпредставник США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антикорупційний суд у редакції МВФ ударить по команді Порошенка - нардеп

22 грудня у Верховній Раді зареєстрували проект закону про Вищий антикорупційний суд від президента Петра Порошенка. Також у парламенті зареєстровані 4 альтернативні законопроекти від депутатів.

Низка міжнародних партнерів України виступили з жорсткими вимогами до Києва через президентський законопроект. Зокрема, Міжнародний валютний фонд заявив, що проект Порошенка про Антикорупційний суд суперечить зобов'язанням України. Згодом Світовий банк теж висунув свої вимоги, попередивши, що на кону $800 млн.

Євросоюз також офіційно виступив із критикою на адресу Банкової через те, що президент, мовляв, подав законопроект про Антикорупційний суд, який суперечить обіцянкам Києва та рекомендаціям Венеційської комісії.

Зараз ви читаєте новину «Україні потрібний Антикорупційний суд і максимально жорстке законодавство - Волкер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі