понеділок, 03 липня 2017 19:16

Українців просять підписати петицію проти закриття академії сухопутних військ

Українців просять підписати петицію проти закриття академії сухопутних військ
Українці не повинні допустити закриття академії сухопутних військ, коли в країні йде війна, вважає народний депутат Ігор Васюник. Фото з Facebook

Народний депутат Ігор Васюник зареєстрував на сайті президента України петицію проти закриття Національної академії сухопутних військ у Львові. Щоб Порошенко розглянув петицію її мають підписати 25 тис. українців. Якщо громадськість не підтримає ініціативу, навчальний заклад можуть закрити. Про це Ігор Васюник написав у Facebook.

"Міністр оборони Полторак таки поставив за мету знищити найкращий військовий навчальний заклад України. Завтра на засідання уряду, попри всі наші застереження і протести, знову виносять це питання. Це не проблема Львова чи існування вищого навчального закладу - це питання подальшої боєздатності Збройних Сил України та національної безпеки", - написав Васюник.

Навчальний заклад планують реорганізувати, а факультети перенести в інші міста:

"Минулого тижня перший заступник міністра Руснак проводив нараду в Міністерстві оборони з питань реформування військової освіти, не запросивши на це засідання нікого з Академії сухопутних військ, нікого з нардепів Львівщини. Хоч про це в керівництва Міноборони просили в Кабміні. Все-таки правий був мій вже покійний друг генерал-лейтенант Воробйов, коли два роки тому говорив мені, що Полторак задумав перенести Академію зі Львова у Харків. Мені тоді важко було в це повірити, бо й гадки не мав, що після Майдану і під час війни вищі військові чини можуть приймати такі неадекватні антидержавницькі рішення.
Усі свідомі українці мають сказати своє слово і не допустити знищення найкращого військового навчального закладу України, випускники якого зараз в зоні АТО захищають територію нашої держави".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони звинувачують у спробі знищення найпотужнішого військового ВНЗ

Зараз ви читаєте новину «Українців просять підписати петицію проти закриття академії сухопутних військ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі