пʼятниця, 20 серпня 2010 10:11

Українці продовжують платити за Ющенка (ФОТО)

 

Екс-президент Віктор Ющенко продовжує жити в президентській резиденції у Конча-Заспі під Києвом.

За інформацією газети "Kyiv Post", він досі не звільнив державну резиденцію, хоча залишив високу посаду на початку року.

Разом з тим, прес-секретар кошинього глави держави Ірина Ваннікова заявила, що Ющенко не буде тут жити востійно.

"Ющенко проживає в Конча-Заспі тимчасово, поки його будинок у Нових Безрадичах не відремонтують після пожежі, яка трапилася у квітні. Чи український президент повинен жити на вулиці? Давайте ставитися до президента України з повагою", - сказала Ванникова.

При цьому вона не змогла пояснити, чому Ющенко не вибрав для тимчасового проживання свою київську квартиру або дачу біля Яремче на західній Україні.

Ющенко, йдучи з посади президента, заявляв, що погодиться з будь-яким рішенням нового президента Віктора Януковича щодо свого подальшого проживання у резиденції: "Скаже (Янукович) на вокзалі - буду на вокзалі, скаже за законом, є таке рішення - я його прийму".

Заступник голови адміністрації нинішнього президента Ганна Герман, пояснюючи ситуацію, сказала: "Леонід Кравчук зберіг за собою президентську резиденцію, так само й Леонід Кучма. Чому ж не дозволити президентові Ющенку так само залишатися в його резиденції? Врешті-решт, це традиція країни".

Водночас у ДУСі повідомили, що на підтримку резиденції щороку витрачається понад 2 мільйони доларів.

Як відомо, Ющенко володіє будинком у селі Нові Безрадичі за 35 кілометрів від Києва.

Перший і другий президенти України Леонід Кравчук і Леонід Кучма також залишили за собою держрезиденції після завершення строку своєї президентської каденції.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Українці продовжують платити за Ющенка (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі