середа, 01 серпня 2018 13:24

Українці хочуть побачити нових політичних лідерів

Українці хочуть побачити нових політичних лідерів
62% українців хочуть побачити нових політичних лідерів. Фото: EPA/UPG

62% українців вважають, що Україні потрібні нові політичні лідери. Таке дослідження провели Фонд "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова повідомляє "Інтерфакс-Україна".

27% респондентів переконані, що цілком достатньо тих, що є.

2013 року менш ніж половина - 49% висловлювалися за необхідність появи нових політичних лідерів, проти були 37% .

Дослідження у травні 2018 року також засвідчило, що 34% опитаних вважають, що можуть з'явитися з нових могли б вийти з кола учасників АТО на Донбасі.

Водночас більшість українців добре ставляться до того, що громадські активісти йдуть у політику. 29% опитаних вважають, що вони можуть мати реальний вплив на ситуацію в країні. 46% респондентів позитивноно оцінюють цю тенденцію, оскільки так відбутдеться якісне оновлення політики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соцопитування: Виборці, що не визначилися, схиляються до партій Гриценка та Рабиновича

Водночас 13% опитаних вважають негативним перехід громадських активістів у політику, бо, на думку респондентів, ці люди не зможуть стати впливовими політиками без потужних фінансових ресурсів і корупційних зв'язків. Аналогічна кількість українців пояснюють своє негативне ставлення до такої тенденції тим, що в громадській діяльності можна принести більше користі суспільству.

Під час дослідження опитано 2 019 респондентів старше 18 років у всіх регіонах, за винятком Криму й окупованих територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Раніше, громадські активісти склали п'ятірку найзаможніших депутатів Київської міськради. Найбільше заробив депутат від "Самопомочі" Сергій Башлаков - його дохід сягнув 34 млн грн. На 2-му місці опинився депутат від "Солідарності" та власник мережі "Фуршет" Ігор Баленко з 16 млн грн доходу. На 3-му - представник "Єдності" Сергій Кримчак, якого підозрюють у розкраданні майна. Він заробив торік 10 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Українці хочуть побачити нових політичних лідерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі