четвер, 19 листопада 2015 07:30

Українці хочуть бачити нові обличчя і прагнуть змін - Кочетков

Українці хочуть бачити нові обличчя і прагнуть змін - Кочетков

Українці не дуже вірять в те, що з виборами можуть відбутися реальні зміни. І тому не дуже активно брали в них участь. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Кочетков.

"Особливо у другому турі. За винятком тих міст, де були політичні сутички між учасниками процесу — Кривий Ріг, Миколаїв Дніпропетровськ. Тут активність була трохи вищою.

В багатьох містах перемогу отримали ті, хто спочатку був в аутсайдерах (Черкасах, Чернігові, Дніпропетровську, Миколаєві. Майже наздогнав чинного мера Кривого Рогу кандидат із "Самопомочі" — ред.). Це означає, що українці хочуть бачити в містах нові обличчя і прагнуть змін", - зауважив експерт.

Він вважає, що нинішні вибори показали, що партії влади не почувають себе впевнено.

"У них є певні проблеми. Наприклад, Блок Порошенка тримається завдяки посаді президента. Там є адміністративний ресурс. І це підтримує БПП.

Ті, хто є в більшості у Верховній Раді, але в опозиції до влади — набирають відсотки. Наприклад, партія "Укроп", "Самопоміч". Але, наприклад, Радикальна партія втрачає. Бо виборці бачать, що за розмовами та слоганами реальних справ немає. Тому "радикали" починають блокуватися і з тим же "Укропом"", - пояснив Кочетков.

На його думку, такі тенденції свідчать про те, що у разі дострокових парламентських виборів, для влади це буде вкрай важкий іспит. І ситуація в ній може суттєво змінитися.

"Дострокові парламентські вибори завжди на часі, якщо настрої суспільства не співпадають з тими, хто представлений у владі. А місцеві вибори показують — що не співпадають", - сказав політолог.

Нагадаємо, що на перший тур місцевих виборів голосувати прийшли 46,6% виборців, на другий — 34,08%.

Зараз ви читаєте новину «Українці хочуть бачити нові обличчя і прагнуть змін - Кочетков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі