четвер, 09 жовтня 2008 20:27

Україна заступилась за Грузію на засіданні СНД

На засіданні Ради міністрів закордонних справ країн-учасниць СНД у м. Бішкеку делегація України на чолі з в.о. першого заступника міністра закордонних справ України Юрієм Костенком підписала 11 документів. Як повідомили у прес-службі МЗС України, у ході засідання було розглянуто 27 питань.

Чотири документи Україна підписала із зауваженнями, а також підтримала два протокольних рішення. Зокрема, Україна підписала рішення про співпрацю у протидії незаконній міграції, про визначення співпраці у галузі енергетики ключовою сферою взаємодії країн-учасниць у 2009 році, створення державних інформаційних систем паспортно-візових документів нового покоління.

На пленарному засіданні Ради керівників МЗС СНД українська сторона звернула увагу країн-учасниць на порушення принципів територіальної цілісності та суверенітету держави-члена СНД (йдеться про грузинсько-російський конфлікт), яке мало місце у серпні цього року, і офіційно заявила про необхідність дотримання основоположних принципів міжнародного права, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Україна заступилась за Грузію на засіданні СНД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі