понеділок, 26 квітня 2021 20:25

Україна вишле дипломата РФ за принципом взаємності

Україна вишле дипломата РФ за принципом взаємності
Найближчим часом МЗС України вишле російського дипломата. Фото: mfa.gov.ua

Міністерство закордонних справ України вишле російського дипломата у відповідь на висилання з РФ українського.

Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко.

"Оголошення дипломата посольства України в Москві персоною нон ґрата позбавлене логіки, не має під собою жодних причин", – наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Повернеться після відпустки" - український консул виїхав із Росії

За словами Ніколенка, вислання українського дипломата є черговою провокацією проти співробітників українських дипломатичних установ у Росії.

"Таке рішення тільки підтверджує обраний РФ курс на подальше загострення з Україною. Відповідь нашої держави на цю провокацію не забариться.

Найближчим часом МЗС оголосить за принципом взаємності про видворення російського дипломата з території України", – заявив речник МЗС.

26 квітня Росія оголосила персоною нон ґрата співробітника українського посольства в Москві, він має покинути Росію до 30 квітня.

У МЗС РФ заявили, що ухвалили таке рішення "у зв'язку з недружніми діями" української сторони, яка 19 квітня оголосила персоною нон ґрата співробітника посольства РФ у Києві, і "на основі принципу взаємності за діяльність, несумісну з дипломатичним статусом".

Зараз ви читаєте новину «Україна вишле дипломата РФ за принципом взаємності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі