середа, 03 березня 2021 18:56

Україна вимагає вибачень від словацького прем'єра

Україна вимагає вибачень від словацького прем'єра
"Нехай обміняє на кілька регіонів Словаччини", - Кулеба про словацького прем'єра і російську "вакцину". Фото: Facebook

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відреагував на заяву прем'єр-міністра Словаччини Ігоря Матовича про те, що він пообіцяв українське Закарпаття за російську ковід-вакцину.

Як написав Кулеба у Twitter, подібні заяви псують дружні відносини між країнами.

"Нехай обміняє на кілька регіонів Словаччини", - написав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада схвалила законопроєкт про суди. Активісти кажуть про "треш"

Кулеба висловив жаль, що своїми некоректними висловлюваннями словацький прем'єр псує "дружні та щирі відносини між Україною та Словаччиною".

У Міністерство закордонних справ України був запрошений тимчасовий повірений у справах Словацької Республіки в Україні Матуш Корбу, якому було висловлено протест через некоректне висловлювання прем'єр-міністра Словаччини.

"Незалежно від мотивів, жанру чи контексту, заяви глави словацького уряду, які напряму зачіпають територіальну цілісність України, є категорично неприйнятними й такими, що негативно впливають на дружню і добросусідську атмосферу українсько-словацьких відносин.

Особливо образливими для українського народу звучать такі "жарти" в нинішніх умовах російської агресії та окупації Росією Автономної Республіки Крим і міста Севастополь, а також частини українського Донбасу", - повідомляє міністерство.

МЗС України вимагає офіційних вибачень від прем'єр-міністра Словаччини за некоректні висловлювання.

Прем'єр-міністр Словаччини, коментуючи закупівлю російської вакцини від коронавірусу, заявив, що "пообіцяв" Москві віддати українське Закарпаття.

Під час інтерв'ю в Ігоря Матовича журналіст запитав, що він вів переговори з Російською Федерацією протягом декількох тижнів, і поцікавився, що глава словацького уряду пообіцяв росіянам за вакцину.

Зараз ви читаєте новину «Україна вимагає вибачень від словацького прем'єра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі